Uitvaartdienst

Uitvaartdienst

Afscheid nemen tijdens een waardige uitvaartdienst

Een mooie uitvaart realiseren is belangrijk voor het afscheid nemen en het verdriet uiteindelijk een plekje te geven. Tijdens de uitvaart komen u en de andere nabestaanden samen om een laatste groet, een laatste eerbetoon uit te brengen aan uw geliefde. Wij helpen u afscheid te nemen op een manier die bij de overledene en u past en zorgen ervoor dat u tijdens de uitvaartdienst alleen oog voor elkaar hoeft te hebben.
 

De uitvaartdienst

Een uitvaartdienst kan op veel verschillende manier plaatsvinden. Heel persoonlijk en intiem of juist statig en groots. In een kerk of ander gebedshuis, crematorium, uitvaartcentrum of op de begraafplaats. Onze uitvaartondernemer neemt alle wensen met u door om zo een uitvaart te realiseren die past bij uw dierbare.

Familie, vrienden en nabestaanden kunnen op verschillende manieren een actieve rol spelen bij de uitvaart. Denk hierbij aan:

  • helpen bij de laatste verzorging
  • het dragen van de kist
  • het verzorgen van (een deel van) de toespraak

Door het leveren van een bijdrage voelen nabestaanden zich vaak meer betrokken bij de uitvaart. Ervaring leert dat actief betrokken zijn bij de uitvaartdienst een troostende gedacht kan zijn bij het verwerkingsproces.

Het is echter ook heel begrijpelijk als u dit niet kunt opbrengen. Veel mensen beseffen niet dat hun bijdrage ook in kleine dingen kan zitten. Wij praten graag met u over welke rol u zou willen en kunnen spelen tijdens de uitvaartdienst.

Uitvaartsprekers

Tijdens de uitvaartdienst is het mooi als er troostende woorden worden gesproken over het leven van de overledene. Nabestaanden krijgen dan de kans om zo een eerbetoon aan hun dierbare te brengen. Soms is dat in een zelfgeschreven verhaal, andere keren in een gedicht of liedtekst. Als u behoefte heeft aan hulp bij het vinden van uw afscheidswoorden helpen wij u hier graag bij.

Vindt u het moeilijk om zelf iets te vertellen of vindt u het fijn als iemand, naast de nabestaanden, een woordje doet? Bij een kerkelijke of anderszins religieuze uitvaart zal waarschijnlijk de dominee, pastoor of andere geestelijke een toespraak verzorgen. Bij andersoortige uitvaartdiensten kunt u onze hulp inroepen bij het vinden van een geschikte spreker.

Wij werken regelmatig samen met uitvaartspreekster Annette Holkuile-de Lange. Zij komt bij u langs en maakt van uw herinneringen, verhalen en gedachten een prachtig levensverhaal, dat zij tijdens de uitvaart voor kan lezen. Ook kan zij u helpen bij het uitzoeken van passende teksten en muziek. 

Beeldopname uitvaartdienst

Ook is het mogelijk dat er in samenspraak met u een video opname of een fotoreportage gemaakt wordt van de uitvaartplechtigheid. zodat u voor later nog een dierbare herinnering heeft.