Na de uitvaart

Na de uitvaart

Heslinga & De Vries Uitvaartzorg helpt u met uw vragen na de uitvaart

Ook na de uitvaart zijn er zaken die geregeld dienen te worden en vragen op kunnen roepen. Het laten uitkeren van verzekeringen, het laten maken van dankbetuigingskaarten en het kiezen van een grafmonument. Heslinga & De Vries Uitvaartzorg helpt u hier graag mee. 

Het laten uitkeren van verzekeringen

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen: kapitaalverzekeringen en naturaverzekeringen.

Bij een naturaverzekering is een pakket diensten verzekerd. De verzekering keert dan de kosten voor de afgesproken diensten direct aan de uitvaart onderneming uit. Bij een kapitaalverzekering is een bepaald bedrag verzekerd, dat na overlijden wordt uitgekeerd aan de nabestaanden. Van dit bedrag kan de uitvaart dan betaald worden.

Nabestaanden kunnen bij zowel een natura- als een kapitaalverzekering een bedrag uitgekeerd krijgen. Bij een kapitaalverzekering is dat het volledig verzekerde bedrag. Bij een naturaverzekering kan dat alleen wanneer er gekozen wordt voor een andere uitvaartondernemer, dan bij wie de overledene een pakket heeft verzekerd. De nieuwe uitvaartondernemer zal de nabestaanden na de uitvaart een nota sturen, die zij weer kunnen declareren bij de verzekeraar.

Als u hier vragen over heeft of hulp wilt staan wij u graag bij. Door onze jarenlange ervaring zijn wij goed op de hoogte van de verschillende verzekeringen en mogelijkheden.
 

Het verzorgen van dankbetuigingskaarten

Rondom het overlijden van een dierbare en tijdens de uitvaartdienst ontvangen de nabestaanden vaak veel steunbetuigingen en medeleven van bekenden. Om hen hiervoor te bedanken kunt u kiezen voor het verzenden van dankkaarten na de uitvaart. Deze kunnen worden voorzien van een standaardtekst of een persoonlijk dankwoord. Wij verzorgen deze dankbetuigingen graag voor u.
 

Het adviseren in het maken van een keuze van een grafmonument

Als uw dierbare is begraven wilt u natuurlijk een mooie grafsteen of ander monument om het graf te markeren. Ook wanneer de overledene is gecremeerd, is een herdenkingsmonument mogelijk, bijvoorbeeld in de vorm van een mooie urn. De as kan ook een vaste gedenkplaats krijgen op een begraafplaats.

Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden van gedenkplaatsen en de keuze van het grafmonument, zodat u een mooie plek kunt creëren om uw dierbare te herdenken.